torsdag 26. juli 2007

Integrering eller ikke integrering?

Heller ikke denne valgkampen kommer til å slippe unna spørsmål om innvandring og integrering. Det er svært interessant å følge føljetongen som er i gang i Daglandet: http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/07/25/507087.html Her er det etnisk norske politikere, som Bjarne Håkon Hansen som hevder at integreringspolitikken har vært vellykket, mens politikere med annen etnisk bakgrunn, som Høyres norskpakistanske Mubashar Kapur, hevder det motsatte: http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/07/22/506839.html Han hevder blant annet at det i Oslo eksisterer to paralelle samfunn. Hvilke uttalelser er det størst grunn til å feste lit til?

Det er fantastisk bra at Kapur og andre politikere med annen kulturell bakgrunn blir premissleverandører til denne viktige og nødvendige debatten! Når Kapur forteller hvordan situasjonen egentlig er, er det all grunn til å lytte! Frp sitt hegemoni i innvandringsdebatten må oppheves. Polariseringen har sperret for en fornuftig debatt altfor lenge!

2 kommentarer:

Jill sa...

Har du sett bloggen til Long Witt Woon? Hun er malaysisk sosialantropolog som har bodd lenge i Norge, og hun skriver mye interessant om integrering m.m.

Unknown sa...

Her kan jeg også spille inn Olta William Anoumou - en invandrer fra Benin som har bodd mangeår i Bergen. William har høyere utdannelse fra Frankrike, har arbeidet med internasjonalt humanitært hjelpearbeid i Afrika, og forelest ved UIB om invandring. Han vant nylig Lockert Forlags essaykonkurranse for minoritetsforfattere med boken "Vesle Svarte Sambo er nå voksen og bor i Norge". Det er en levende beretning om de utfordringer invandrere møter av integreringsutfordringer i det norske samfunnet. Blant temaene han tar opp er norsk snilisme, jantelov, arbeidsmarkedet for innvandrere, og den norske fattigdomsfellen. Her er førstehånds erfaringer lettfattelig og tidvis humoristisk beskrevet av en ressurssterk og balansert forfatter med en dyp analystisk og visjonær klangbunn.
Denne debatten inneholder mye synsing og tredjeparts antagelser. Reell kunnskap og kompetanse ligger rett foran nesen på politikerne så alt for ofte. Det handler således tilsynelatende om manglende mot til å tenke i nye baner - her også..
Lykke til med tematikken, Birthe.