fredag 10. august 2007

"Politikkens uutholdelige letthet"

Joda, tittelen på innlegget er "tyvet" fra en fantastisk fransk, polsk, tjekkisk film med min favorittskuespillerinne Juliette Binoche. En film med virkelig mening!

Bt gir seg ikke. Igjen kommer sterke signaler om at den politiske debatten er på et lavmål. Politikerene slår hverandre i hodet med kreativ eller gammel moro. Ny suppe på gammel spiker eller deromkring... Denne gangen gjelder det uverifiserte barnehagetall. Det er på tide å komme videre. Folk er ikke opptatt av om det er 200 eller 300 barn som står i kø.... De vil vite NÅR det er full dekning. Høyre har sagt at de vil klare å nå målet om full barnehagedekning innen den frist som er sagt....så får man la dem få anledning til å vise det eller ikke.... De fleste partiene er enige om at full barnehagedekning skal oppnås. Det er slettes ikke kontroversielt.....men man må se på hvilke rammebetingelser byrådet har hatt for å få dette til. Det er ikke bare å sette opp brakkelandsbyer på kommunal eiendom heller. Gi dem nå en sjanse før man angriper!!!!

Men altså...jeg har tidligere skrevet her om nivået på politiske debatter, tabloidisering m.v.... som presser de politiske budskap inn i smale spor med få linjer... Men politikere har selvsagt også et eget ansvar. Man kan velge å gå i skyttergraven og skyte tilbake når man blir beskutt under beltestedet. Jeg utelukker ikke at dette i noen tilfeller kan være på sin plass.... Men veldig ofte starter en slik atferd med en defensiv holdning som Gerd Liv Valla ikke akkurat hadde suksess med.....

Som helt ny i politikken, er det lov å fremdeles ha en motivert og idealistisk holdning om at man skal ha en annen stemme...en stemme som skjærer igjennom banaliteter og bortkastet krigføring...... Vi har så store utfordringer i et land som mangler overordnede visjoner i en globalisert verden.... Vi har utfordringer innen helsevesen, rusomsorg, miljø, miljø, økonomisk kriminalitet, integrering som krever noe annet en en oppstykket, overforenklet tilnærming. La dem som taler med substans bli hørt!!!

Ingen kommentarer: